Initiatief kerstactie door Sheila: Samen kunnen we iets doen!

Initiatief kerstactie door Sheila: Samen kunnen we iets doen! [custom_heading center=”true”]Als Single ouder kan het best een opgave zijn om de feestdagen goed door te komen. Dat kan anders! dacht Sheila.[/custom_heading]Inmiddels heeft ze al een aardig bedrag ingezameld om kerstpakketten samen te stellen voor eenoudergezinnen die het financieel moeilijk hebben. Maar ze is er nog niet. Help gerust mee!

Hoe ben je op dit idee gekomen om deze kerstactie te starten?
Ik denk dat bijna iedereen wel iemand of een gezin kent, die het financieel moeilijk heeft. Het is niet vanzelfsprekend om altijd iets te kunnen geven aan je kind(eren). Vooral tijdens de feestdagen, is het juist van belang dat kinderen niet vergeten worden. Ik hoop met deze actie een steuntje in de rug te kunnen bieden voor eenouder gezinnen. Juist, omdat ik weet hoe lastig het kan zijn als je er alleen voor staat.

Kan je iets meer vertellen over de kerstactie?
De kerstactie is met name bedoeld voor eenouder gezinnen in Den Haag. Mensen kunnen een geldbijdrage doneren, of voedingsmiddelen schenken. Ik haal zelfs de voedingsmiddelen op, indien dat makkelijker is. Dit doe ik allemaal vrijwillig vanuit een goed hart! Het is mij gelukt om in de kerstpakketten inmiddels een kadobon toe te voegen van Intertoys. Uiteraard hoop ik met meer donateurs, een bioscoopbon toe te voegen. De kerstpakketten staan in het teken van lekkere etenswaren, denk aan snoepgoed, koekjes, en chips. Mensen mogen uiteraard ook lekkere etenswaren maken en toevoegen. Alles is welkom!
Op mijn persoonlijke facebookpagina deel ik iedere zondag alle donaties die afgelopen week zijn binnengekomen. Daarnaast laat ik ook transparant zien wat we inmiddels gekocht hebben van het geld. Ook tref je daar de totaal stand van het bedrag aan. Het is fijn om te lezen en te zien dat mensen vertrouwen hebben in mij, en datgene wat ik graag doe voor een ander.

Wie komen in aanmerking voor een kerstpakket?
Mensen kunnen een eenoudergezin nomineren uit Den Haag. Uit alle ontvangen reacties, maak ik een selectie. Daarbij is het van belang dat er duidelijk wordt aangegeven waarom degene dit kerstpakket verdient. En dat de genomineerde ook op de hoogte is van deze actie. Daarnaast ken ik zelf ook een aantal eenoudergezinnen die ik graag een kerstpakket wil geven. De inzameling loopt tot 17 december 2017. In week van 18 december tot 22 december 2017, ga ik persoonlijk langs bij gezinnen die door mij geselecteerd zijn, en overhandig ik ze een kerstpakket. Dus mocht je nog een eenoudergezin uit Den Haag willen nomineren, laat het weten via mijn Facebookpagina!

En.. volgend jaar weer een leuk initiatief met de feestdagen?
Dit initiatief is geboren vanuit een idee. Ik wilde iets doen voor een ander. Met deze actie, hoop ik goed op weg te zijn. Wie weet kunnen we volgend jaar wel meer gezinnen helpen!  Ik probeer iedere dag iets te maken van het leven. En dat gun ik ook een ander. Ik vind het super dat mijn lieve dochter, familie en vrienden, maar ook onbekenden mij steunen in deze actie.  Hoe fijn kan het zijn als we elkaar helpen? Zodat de feestdagen voor iedereen ook echt een feest kan zijn.

Meer weten over de kerstactie vanuit Sheila. Bezoek haar facebookpagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *