Hallo Chicago!

Hallo Chicago!

Een stedentrip in Amerika? New York staat vaak op
het verlanglijstje bij veel wereldreizigers.
Wij geven je graag de nummer 3 van grootste steden in Amerika als traveltip: namelijk Chicago!

Met een vliegtijd heen van ongeveer 8 uur en 30 minuten arriveer je op de luchthaven O’ Hare International Airport. Het eerste wat je zult merken is de sterke wind. Deze komt vanuit het Michiganmeer. Neem een jas of sweater mee want de gevoelstemperatuur zit een stuk lager dan je zou denken.
Benieuwd wat Chicago je kan bieden? Lees hieronder onze tips.

– Bekijk de stad op 442,14 meter hoogte
Ooit was de Willis Tower het hoogste gebouw van de wereld. Om een beetje overzicht te krijgen van een stad met enorme hoge wolkenkrabbers is een bezoek aan de Willis Tower een aanrader. Naast het 360 graden beeld van de stad, is er ook een mogelijkheid om op glas te staan als ondergrond voor te gekke foto’s.
Geen zin om in een lange wachtrij te staan?
Met de CityPass voorkom je een lange wachtrij.  De CityPass bied je toegang tot 5 belangrijke bezienswaardigheden in de stad.

– Ga fietsen
Je hebt nodig: een creditcard en uitgeruste benen. Op verschillende plekken in en rond de stad (downtown) kan je een fiets huren. Je verplaats je gemakkelijk per fiets, en bij een aantal bezienswaardigheden kan je de fiets stallen of ophalen. Heel handig! Let wel op: sommige fietspaden houden plotseling op, of gaan over op voetpaden. En we kunnen het nog gekker maken, een aantal fietspaden gaan zelfs over op een inrit richting de snelweg. De fietspaden in Chicago zijn groen, maar kijk goed om je heen.

– Stad van de blues en jazz muziek
De kans is groot dat je met een drankje in een gangpad staat in een luidruchtige Blues of Jazz club. Het is gebruikelijk dat je ID-bewijs laat zien aan de uitsmijter. De toegangsprijzen variëren tussen de 10 á 20 dollar per persoon. De artiesten krijgen een podium om hun muziek te vertolken, en jij krijgt een leuke muzikale avond.
Een aanrader is blues club Blue Chicago (adres: 536 N Clark St).

– Eet een hotdog
De Chicago hotdog is toch net even iets anders dan een standaard hotdog. Het is wel even zoeken naar een typisch Amerikaans hotdog eettentje, maar wij hebben die voor je gevonden.
Maak kennis met het restaurant Portillo’s (adres: 100 W Ontario Street). Hier zitten de locals. De hotdogs smaken heerlijk!
Leuk details: je krijgt je eten in een papier zak, ondanks dat je dineert in het restaurant. Bestek kennen ze niet. Wees voorbereid op de topdrukte aan de kassa.

–  Must do- Fieldmuseum
Chicago heeft een soort van museumplein, net als onze hoofdstad Amsterdam. Een must om zeker te bezoeken is het Fieldmuseum. Dit museum kan je ongeveer zien als het volkerenmuseum in Leiden maar qua oppervlakten is het groot. Van mummies tot de klederdracht, van Chinees porselein tot de oorspronkelijke bewoners van Chicago, er is letterlijk genoeg om te zien.

– Millennium Park
Chicago wordt omringt door parken. Het Millennium Park is gebouwd om tijdens de (je raad het al) millennium wisseling klaar te zijn. Echter duurde de bouw langer dan was voorspeld. Neem een selfie voor het kunstwerk The Bean en bezoek de bothanische tuinen. Het park geeft vaak gratis concerten in het openlucht theater. Zeker een bezoekje waard.

– Bezoek Chinatown
In een stad als Chicago vind je 2 buurten waar de Chinese bevolking is vertegenwoordigd.
In het zuiden van Chicago (clarkstreet) tref je o.a. allerlei eetgelegenheden, bakkerijen, souvenirwinkels en een boeddhistische tempel. Het is raadzaam gezien de reisafstand om Chinatown te bezoeken per fiets, taxi, of de metro (Red Line ‘L’ train to Cermak-Chinatown).

Chicago is een stuk rustiger als we het vergelijken met New York.  De inwoners van Chicago “de Chicagoans” werken hard voor hun geld, maar weten ook hoe ze het moeten uitgeven. Chicago is een prima bestemming voor een stedentrip, waarbij je de rust in de parken kan vinden, en het bruisende stadsleven downtown.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *